Event Detail

Publieke lezing: Relaties (verwachtingen, emoties en communicatie)

PUBLIEKE LEZING – Relaties

 

Lama Jigmé Namgyal zal het tijdens deze lezing hebben over het onderwerp relaties in de breedste zin van het woord. Ons hele leven is gevuld met relaties, al vanaf het moment dat we geboren werden, sterker nog, maanden daarvoor al! Er is een diversiteit aan het soort relaties: de relatie met onze ouders, vrienden, kinderen, familie, kennissen, collegae, de sportclub, noem maar op. En uiteraard ook met onszelf, maar ook met totale vreemden, onze omgeving, de natuur etc.. Sommige relaties zijn plezierig en geven ons energie, maar andere kunnen ons behoorlijk stress opleveren, of misschien jaloezie of zelfs woede in ons doen groeien en kosten ons enorm veel energie.

Hoe kunnen wij zelf invloed uitoefenen op het ontwikkelen en behouden van gezonde, vreedzame en bevredigende relaties? Hoe gaan we om met verwachtingen, emoties, waarden en normen en wat is échte liefde nu eigenlijk?

 

Lama Jigmé Namgyal deze zaterdag ingaan op de volgende (sub)onderwerpen:

  1. Hoe kunnen we omgaan met emoties en verwachtingen, die van onszelf en die van anderen,
  2. Communicatie in relaties.

 

De lezing is in het Engels.

12 mei 2018
Tijd: 14.30 – 17.00
Onderwerp: Relaties (in de breedste zin van het woord)
Prijs: €15,-
Aanmelden: 
info@banyanyoga.nl

Lama Jigmé nodigt je uit om tijdens de lezing kritische of uitdagende vragen te stellen. J

De lezing is in het Engels.

Alle opbrengst gaat naar de Phuntsok Namgyal Ling Foundation: www.phuntsoknamgyalling.org

 

Lama Jigmé Namgyal
Lama Jigmé Namgyal is geboren in een nomaden familie in Golog, in het oostelijk gedeelte van Tibet waar hij het Boeddhisme vanaf jonge leeftijd heeft gestudeerd. Zijn root teacher was Khenpo Jigmé Phuntsok Rinpoche, met wie hij gedurende negen jaar aan de universiteit van Sethar Larung Gar heeft gestudeerd.

Na zijn leraren te hebben geconsulteerd, heeft Lama Jigmé Namgyal besloten om Tibet te verlaten en om naar Europa te komen.

 

In Luxemburg heeft hij het Tibetan Cultural Centre opgericht en in Rotterdam het Boeddhistisch Centrum Phuntsok Chö Ling. Verder heeft hij de Golog Support Foundation opgericht om medische hulp en educatie te bieden in de afgelegen gebieden van Golog. Met Compassionate Leadership beoogt hij ethische besluitvorming in corporate management te brengen middels trainingen in mindfulness en compassie. Dit omvat tevens een doorlopend programma bij het Nederlandse leger.

Lama Jigmé heeft veel ervaring in het spiritueel begeleiden en bijstaan van stervenden en is tevens zeer geïnteresseerd in interreligieuze dialoog. Door zijn gevoel voor humor is hij in staat om een open en directe manier connectie te maken met zijn westerse publiek, en om te communiceren voorbij woorden.

 

 

 

 

 

 

 

Evenement info
 Brabantse Turfmarkt 32, 2611 CN Delft, Nederland
 Banyan Yoga
 0152140901
 info@banyanyoga.nl