Banyan Yoga Studio

Yoga studio Banyan Yoga is gelegen in het centrum van Delft, op loopafstand van het Centraal Station. Een sfeervolle en ruime studio gelegen aan een van de grachten van Delft. De studio beschikt over een gezellige ontvangstruimte, een ruime kleedruimte en een lesruimte van maar liefst 85 m2 met houten vloer.

Milieuvriendelijke verwarming

In de studio wordt gebruik gemaakt van infrarode stralingspanelen. Hiermee wordt het lichaam opgewarmd zonder dat de lucht in de studio wordt opgewarmd. Dit is niet alleen beter voor het milieu (omdat de studio niet uren van te voren al hoeft te worden warm gestookt), maar zorgt er ook voor dat je het lichaam goed wordt opgewarmd van binnenuit waardoor je een prettiger practice zult hebben.

Aanwezige yoga props

Er zijn Manduka ProLite matten aanwezig in de studio. Na elke les worden de matten schoongemaakt. Je kunt uiteraard ook je eigen mat meebrengen. Bolsters, blokken, riemen en dekens zijn ook in de studio aanwezig.

Verder beschikt de studio over gratis kluisjes om persoonlijke en waardevolle eigendommen veilig in op te bergen.

  • Gelieve geen schoenen te dragen in de kleed- en lesruimte.
  • Mobieltjes graag uit (dus niet stil, maar uit) in de studio
Banyan boom
Banyan boom

Banyan

Banyan Yoga ontleent zijn naam aan de Banyan boom. Deze boom wordt van oudsher gebruikt als plaats waar mensen (kooplieden) onder samenkomen. De boom wordt als heilig beschouwd en wordt onder andere beschreven in de Srimad Bhagavatam. Kenmerkend zijn de luchtwortels waardoor hij zo groot kan worden dat hij een gebied van een paar hectare kan overdekken. De oudste Banyan is meer dan 300 jaar oud.