Docenten

Banyan Yoga is altijd op zoek naar docenten

Ben jij gecertificeerd en pas jij binnen een team dat no-nonsense yoga geeft? Stuur dan een bericht via het contactformulier. We zien er naar uit kennis met je te maken!

Cassandra Kosten

Ongeveer 20 jaar geleden volgde ik mijn eerste yoga les. Helaas kwam ik meestal gehaast en gestrest de les binnen vallen en ontging mij geheel de essentie van yoga. Toch was er iets in yoga dat me aantrok en ben ik lessen blijven volgen. Het heeft nog wat jaren geduurd voordat ik de innerlijke rust had om te ervaren wat yoga brengt, maar inmiddels weet ik dat yoga mijn weg is.

Maar over yoga moet je niet praten, dat moet je doen! Dan kom je er vanzelf achter wat het met je doet. Ik hoop je snel in een van mijn lessen te zien!

Cassandra zegt: ‘Yoga een cadeautje aan jezelf, iedere practice weer. En ik wil dat cadeautje met zoveel mogelijk mensen delen.’

Angelique

Met haar passie voor sport en beweging en drang naar vernieuwing, kwam Angelique in 2005 in aanraking met yoga. Zij beoefende al een paar jaar yoga toen ze tijdens een reis haar baan verloor en besloot om zich in India verder in yoga te verdiepen. In 2010 is Angelique gecertificeerd als yogadocent (RYT500) en heeft zich sindsdien door vele verschillende leraren en diverse yoga stijlen laten inspireren.

Angelique zegt: ‘Ik ben een Nederlandse yogini, een voormalige nomade, een reiziger en nog steeds op een reis die het leven heet! Door het beoefenen van yoga leer ik over mezelf. Ik heb geleerd meer bewust te zijn; Om de waarnemer van mijn gedachten te zijn. Ik ben geen heilige. Ik hou van wijn en ik hou van chocoladecake en ik ben er vrij zeker van dat ik van tijd tot tijd oordeel. Wat ik belangrijk vind is dat ik probeer de beste versie van mezelf te zijn, zonder oordeel, omdat we onze eigen grootste critici zijn en het maar al te makkelijk is om anderen te bekritiseren. Durf naar jezelf te kijken! Reflecteer. Via het fysieke lichaam verkennen we onszelf. Op je yogamat en in het dagelijks leven: Fysiek en mentaal. Ik denk dat je alleen kan groeien in het leven als je bereid bent om je ongemakkelijk te voelen in nieuwe situaties!’

Eleni Valkanou

Ik heb altijd geprobeerd om mijn leven in evenwicht te brengen tussen mijn twee ware liefdes: Ballet en Recht. Behalve voor het zijn een ballet leraar en pilates-yoga-instructeur, ik ben een advocaat gespecialiseerd in het zeerecht. Twaalf jaar geleden, toen ik in de eerste plaats werd voorgesteld aan pilates en yoga, ik meteen verliefd op en – onnodig te zeggen – ik nooit gestopt met het beoefenen sinds die tijd.

Mijn pilates en yoga studies in Londen en New York in combinatie met mijn tien jaar leservaring in Griekenland hebben mijn vermogen om onevenwichtigheden in het lichaam van mijn studenten te identificeren en hen aanmoedigen om hun vaardigheden te verbeteren en eventuele tekorten te overwinnen aangescherpt. Bovendien heeft mijn ballet achtergrond altijd invloed gehad op mijn lessen waarin ik mijn passie voor gracieuze beweging te delen en de stroom, terwijl met bijzondere aandacht voor techniek, afstemming en controle.

May

May deelt graag haar liefde en kennis voor yoga en ze haalt haar inspiratie uit verschillende yoga tradities, zoals Hatha, Ashtanga, Feldenkreis, Yin yoga & Kundalini. May ervaart de vrijheid om naar gevoel lessen te creëren die ondersteuning bieden en inspiratie geven om ieder hun eigen weg te vinden naar balans en innerlijke bewustwording. Ze heeft haar Holistische Hatha opleiding in India behaald en verschillende trainingen gevolgd bij diverse leraren. Haar specialisatie is Yin- en Hatha yoga. May geeft les aan diverse doelgroepen op verschillende locaties om zo yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Namaste.

Diether

In 2007 zocht ik naar een authentiek meditatieleraar en vond deze in hartje Rotterdam. Sinds die tijd volg ik de teachings van de Tibetaans Boeddhistische leraar Lama Jigme Namgyal bij het Tibetaans Boeddhistisch Centrum Phuntsok Cho Ling in Rotterdam. Sinds een aantal jaar faciliteer ik daar, met medestudenten, diverse studiegroepen en ook de meditatiecursus. Daarnaast ben ik werkzaam als grafisch vormgever, produceer ik muziek en beoefen ik Ashtanga yoga.

Keep your own autonomy and do not disturb other’s minds. – Khenpo Jigme Phuntsok

Luca

Toen ik een tiener was, ontdekte ik een grote belangstelling voor Azië en zijn tradities en disciplines, en ik was gefascineerd door verschillende auteurs beschrijven deze oude cultuur.

Ik kwam naar Nederland vanuit Italië aan het werk als kok, en op zoek naar een methode om de stress van een zeer veeleisende baan te verlichten, werd ik voorgesteld aan Yoga door een vriend van mij. Sindsdien werd Yoga een deel van mijn dagelijks leven: de praktijk bracht me liefde, gezondheid en gemoedsrust. Uiteindelijk, mijn vriend werd een Swami en begeleidde me langs deze prachtige weg voor de laatste 8 jaar.

In 2011, reisde ik in Azië ervaren mijn betrachting pad door verschillende soorten retraites, en in januari 2015 ben ik gestopt met mijn werk om al mijn tijd te besteden aan yoga en mijn kennis en praktijk te verdiepen. Daarna ging ik naar Florence om een ​​Yoga leraar te worden. Daar ontdekte ik het belang van de ademhaling, de energie van het leven waarin de geest kalmeert en zorgt voor transformatie wanneer deze is aangesloten met beweging.

Sindsdien ik werd verliefd op de Ashtanga praktijken en de wijzigingen daarop te geven mijn klassen een dynamische sequence houdingen, based op de verbinding tussen ademhaling en beweging, met de Asanas te stromen en wakker worden de geest, energie het lichaam, en loslaten van gedachten terwijl op het, je dit punt waar de energie en ontspanning elkaar ontmoeten te bereiken.

Novi

In this life there are no guarantees. Everything changes. We evolve and grow, but only if we allow life to flow organically and encourage movement within and around us. Yoga has had various personal evolutions and spiritual shifts. I take each day as it comes, with no expectations which I then integrate into my yoga practice and teachings. Life has thrown me some hard challenges. I am grateful to still be here, and share my love for yoga, the body and this crazy life. Acceptance is key and in my classes I just want my students to Do You and Be You. Expect playfullness, good beats, humor, body safety and awareness and above all “soul time” in my classes. Hope to see you on your mats!

 

Fi de Wit

 

Geboren en getogen in Den Haag Fi is een fanatiek Yogi, Danseres and Kunstenaar. Al reisende over de wereled heef Fi haar kennis opgedaan en opleiding gevolged in California, India, Singapore, UK, Bali, Caribbean. In Rishikesh, India heeft Fi haar RYT 200 hours yoga teacher training in Hatha & Ashtanga Vinyasa gehaald. Fi combineert haar Masters in Creative Arts Therapy met haar passie voor dans en yoga. Zij legt verband tussen oosterse filosofie en westerse cultuur om zodoende bij te dragen aan het emotionele en geestelijke welzijn van de mens. Fi geeft les in diverse stijlen van yoga, pilates, workshops en therapeutishe sessies aan volwassenen,tieners en kinderen.

Renske

 

Vanaf mijn vijfde ben ik intensief bezig geweest met ballet en andere dansvormen en volgde later de dansacademie. Door jaren van fysiek veeleisende training merkte ik dat mijn lichaam meer stabiliteit en kracht nodig had, maar vooral een meer holistische benadering. Yoga bood het allemaal.

In mijn lessen staat speelsheid voorop: vergeet nooit te spelen! Het experiment, jezelf op een ontspannen manier blijven uitdagen, speel met balans en ontdek wat je dacht dat je nooit zou kunnen doen: yoga is zo leuk! Ik hou van organische beweging en het creëren van creatieve flows verbonden met de adem.

Zylvester

 

Binnenkort online.

Mai

Originally from Japan. I am a yoga teacher, a Feldenkrais teacher, and a mother of two. After I devoted my life to dance for 18 years, I encountered yoga. Yoga has been always there for me and it became the simplest way to come back to myself.

Feldenkrais method is also a big passion for me. The method taught me the world and keeps inspiring me. And through the method, I have deep knowledge of anatomy as well.
“The ability to learn in synonymous with free choice and free will.” by Moshe Feldenkrais
Hope to see you in the studio!